Σήμερα θα τις φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 μέτρια αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
- 6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 4 κ.γ. baking powder
- 480 ml. γάλα, πλήρες
- 300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
- ¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
- 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
- Καρύδια, θρυμματισμένα
- Μπισκότο, τριμμένο
- Πραλίνα φουντουκιού
- 1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
- Σιρόπι σοκολάτας
- Πουράκια
- Παγωτό
Πως τις φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη σόδα και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε ελαφρώς. Παράλληλα βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ.
Στη συνέχεια αδειάζουμε μέσα στο μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, κρατώντας τα ασπράδια στην άκρη. Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και στη συνέχεια τα αδειάζουμε μέσα στο μπολ. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργήσουμε ένα πηχτό μείγμα.
Έπειτα, με τη βοήθεια μιας κουτάλας αδειάζουμε δόσεις από το μείγμα μέσα στο μηχάνημα για τις βάφλες και τις ψήνουμε για περίπου 18-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις βάφλες σε ένα πιάτο και τις πασπαλίζουμε με καρύδια, το μπισκότο, την πραλίνα φουντουκιού, τα κομμάτια μπανάνας και τα πουράκια, τοποθετούμε πάνω τους μία μπάλα παγωτό και γαρνίρουμε με το σιρόπι σοκολάτας.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρούμε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com