Ποιος δεν το λατρεύει;
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι βούτηρο
- 1 φλυτζάνι κακάο
- ½ φλυτζάνι γάλα φρέσκο
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 6 αυγά
- 2 κ.τ.σ μπέικιν πάουντερ
Πως το φτιάχνουμε:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά και στην συνέχεια στο δυνατό για 5 λεπτά.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς για 45 λεπτά, αν χρειαστεί το αφήνουμε άλλο λίγο αφού πρώτα το έχουμε δοκιμάσει βάζοντας ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν είναι υγρό ακόμα το αφήνουμε.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com