Ένα αγαπημένο και θρεπτικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλ. ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα
- 4 κ.σ. μεγάλες ανθός αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 5 κ.σ. μεγάλες ζάχαρη
Πως τα φτιάχνουμε;
Βράζουμε το ρύζι να μαλακώσει πολύ. Αν πιει όλο το νερό δε το στραγγίζουμε , αν έχει αρκετό νερό το σουρώνουμε. Βάζουμε έπειτα το ρύζι (κρατάμε μισό φλυτζάνι γάλα) , το γάλα και την ζάχαρη να βράσουν και ανακατεύουμε στο γάλα το άνθος αραβόσιτου. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στο βραστό γάλα , ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά,το μοιράζουμε σε μπολάκια και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Σίσκα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του στο facebook