Η Ελένη μας έστειλε την συνταγή της μαμάς της για πάστα φλώρα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 βούτυρο
- 2 κρόκους αβγών
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα λεμονιού
- Μαρμελάδα
Πως την φτιάχνουμε;
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα, τις βανίλιες και το αλεύρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Κρατάμε λίγη για να κάνουμε τα κορδόνια και την υπόλοιπη τη βάζουμε στο ταψί τάρτας και την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
Βάζουμε την μαρμελάδα και μετά τα λουράκια, αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πηγή φωτο: athinorama.gr