Γαύρο βρίσκουμε εύκολα όλο τον χρόνο στον ιχθυοπώλη της γειτονιάς και είναι από τα ψάρια που είναι φθηνά και πολύ νόστιμα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό γαύρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 τομάτες κομμένες κονκασέ
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο. Τον στρώνουμε όμορφα στο ταψί και τον σκεπάζουμε με όλα τα υλικά. Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα ψαράκια μας.
Ευχαριστούμε το www.ioannas.gr και την σεφ Ιωάννα Τσολομίτη για την παραχώρηση την συνταγής