Από το TRT μου έστειλαν την συνταγή για να φτιάξουμε παραδοσιακή Μπατζίνα της Θεσσαλίας ή αλλιώς κολοκυθόπιτα.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 κολοκύθια μεγάλα
- 1 ποτήρι γάλα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 2 αυγά
- 1/2 μαγιά νωπή
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 500 γραμμάρια αλέυρι
- 1/2 κουτάλι αλάτι
Πως την φτιάχνουμε;
Τρίβουμε την κολοκύθα και μετά την πατάμε με το αλάτι να φύγουν τα υγρά της.
Τρίβουμε το τυρί, ρίχνουμε τα γάλα, τα αυγά, τη μαγιά το λάδι και στο τέλος το αλεύρι αρχίζοντας να το δουλεύουμε με τα χέρια μας...Λαδώνουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.