Το αγαπημένο γλύκισμα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 2 αυγά, large
- 390 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. αλάτι
- 350 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τις δύο ζάχαρες και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια εκχύλισμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας, συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ.
Παίρνουμε 1 κ.σ. από το μείγμα και δημιουργούμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος κεφτέ και το τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη (αφήνουμε αρκετό κενό ανάμεσα στο κάθε μπισκότο γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος απλώνουν. Δε χρειάζεται να τα τοποθετήσουμε όλα σε ένα ταψί.)
Ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφετί χρώμα.
Μόλις ψηθούν, τα αφαιρούμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ξεκουραστούν και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως.
Μόλις κρυώσουν σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρούμε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com