Η αμερικάνικη συνταγή που θα λατρέψετε.
Τι θα χρειαστούμε:
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Έπειτα, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 5 λεπτά δηλαδή.
Ύστερα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μην έχει καθόλου ροζ χρώμα, για περίπου 6-8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμος, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και με ένα κουτάλι, αδειάζουμε όλα τα υγρά που έχει βγάλει ο κιμάς.
Στη συνέχεια, επιστρέφουμε το τηγάνι με τον κιμά στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κέτσαπ, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τσίλι και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά σε ένα πιάτο και καθαριζουμε το τηγάνι με ένα απορροφητικό χαρτί.
Αμέσως μετά, τοποθετούμε το παραπάνω τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε τη μία πλευρά από τις φέτες ψωμιού με βούτυρο και τοποθετούμε μία από αυτές στο τηγάνι (η πλευρά του ψωμιού με το βούτυρο εφάπτεται στο τηγάνι). Καθώς ψήνεται, σκεπάζουμε τη φέτα ψωμιού με το τσένταρ, ακριβώς από πάνω με τον κιμά και καλύπτουμε με τυρί τσένταρ. Τέλος, καπακώνουμε με μία φέτα ψωμιού, αφήνουμε για 2 λεπτά και με μία σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε.
Αφήνουμε για 3 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ψηθούν οι φέτες ψωμιού και να λιώσει το τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com