Η Σέβη από την Κω μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (εκτός ψυγείου)
- 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι ζαχαρη
- 1 ποτήρι νερο
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ξύλο κανέλας
Πως την φτιάχνουμε;
Χτυπάμε καλά με το σύρμα το λαδί με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μπεικιν και το ξύσμα,
Ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος κόβουμε ένα - ένα το φύλλο κρούστας και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι αφού κρυώσει η πίτα μας.