Ότι πιο καλοκαιρινό ακόμα και μέσα στον χειμώνα!
Τι θα χρειαστούμε:
- 60 γρ. γλυκαντικό σε σκόνη (ασπαρτάμη ή σουκραλόζη)
- 600 ml. νερό
- ½ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 600 γρ. ακτινίδιο
- 500 γρ. καρπούζι
- 40 γρ. τζίντερ σε σκόνη
- 12 φύλλα δυόσμου
- Χυμό από 1 λεμόνι
Πως το φτιάχνουμε:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γλυκαντικό σε σκόνη με το νερό και τα σιγοβράζουμε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι. Μόλις βράσει το σιρόπι , το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα φύλλα δυόσμου και το χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά στην άκρη.
Παίρνουμε το καρπούζι, βγάζουμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε σε δόσεις στο multi προσθέτοντας 20 γρ. τζίντζερ. Περνάμε τον πουρέ καρπούζι από μαγειρική σίτα, κρατώντας το χυμό του.
Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα από το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπούζι, χωρίς το δυόσμο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια παίρνουμε το ακτινίδιο, το ξεφλουδίζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το πολτοποιούμε σε δόσεις στο mutli μαζί με τα υπόλοιπα 20 γρ. τζίντζερ. Περνάμε τον πουρέ ακτινίδιο από μαγειρική σίτα, κρατώντας το χυμό του.
Αδειάζουμε μέσα το υπόλοιπο σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε τις ειδικές φόρμες για γρανίτες και γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα ακτινίδιο μέχρι τη μέση.
Στη συνέχεια γεμίζουμε την κάθε φόρμα με το μείγμα καρπούζι.
Κλείνουμε τις φόρμες, τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com