Σήμερα δοκιμάζουμε κάτι ιδιαίτερο.
Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για το κέικ:
- 210 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 μέτρια αυγά
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το γλάσο:
- 30 ml. χυμό λεμονιού
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
Φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα για το σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
Εκτέλεση για το κέικ: Βάζουμε στο mutli τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
Παράλληλα στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέξουν. Μόλις αφρατέξουν, αδειάζουμε στον κάδο τον πουρέ αβοκάντο, το μπείκιν πάουντερ και χτυπάμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά σε δόσεις. Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Εκτέλεση για το γλάσο: Βάζουμε σε ένα μπολ την άχνη, το χυμό και με το σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σύνθεση: Ξεφορμάρουμε προσεκτικά το κέικ και το τοποθετούμε στο σκεύος που θα σερβίρουμε.
Στη συνέχεια περιχύνουμε το γλάσο πάνω από την επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης.
Κόβουμε και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://www.giorgostsoulis.com