Δεν είναι απλά, μακαρόνια με σάλτσα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. Μακαρόνια σπαγγέτι
- 7-8 κ.σ. Ελαιόλαδο
Υλικά για τη σάλτσα
- 1 κιλό ντομάτες,γινομένες,κομμένες στη μέση
- 3-4 κλ. Βασιλικό
- 1 πρέζα Ρίγανη
- 1 σκ. Σκόρδο
- 300 γρ. Κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 1 Πιπεριά φλωρίνης,ψιλοκομμένη
- 100 ml. Κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα Κανέλα,τριμμένη
- 1 πρέζα Γαρύφαλλο,τριμμένο
- 1 πρέζα Ζάχαρη,κρυσταλλική
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πως τη φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μόλις βράσουν,τα σουρώνουμε,τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερο,πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για τη σάλτσα. Με τη βοήθεια ενός τρίφτη,τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ,κρατώντας μόνο τη ψίχα.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά,ρίχνουμε ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο,το κρεμμύδι,την πιπεριά και το βασιλικό.Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ,τη ρίγανη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς.Μόλις είναι έτοιμο,κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα. Καπακόνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Όταν είναι έτοιμο,με τη βοήθεια μιας κουτάλας μεταφέρουμε τη σάλτσα σε δόσεις στο multi,όπου την χτυπάμε για να γίνει λεία.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά,ζεσταίνουμε 200ml. από τη σάλτσα που φτιάξαμε,ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ότι τυρί θέλουμε.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Τσούλη θα βρείτε στην ιστοσελίδα του www.giorgostsoulis.com