Με τρία μόνο υλικά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 λίτρο ούζο
- 1 ½ κιλό φράουλες
- 1 κιλό ζάχαρη
Πως το φτιάχνουμε:
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε ενα μπόλ και ρίχνουμε το ούζο. Α φήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βγάζουμε την επόμενη μέρα το μπόλ απ το ψυγείο και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ενα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ύστερα το σουρώνουμε χωρίς να πιέσουμε τις φράουλες,οσο υγρό βγάλουν απο μόνες τους. Βάζουμε σε μπουκάλι και διατηρήστε το στο ψυγείο ή εκτός.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com