Μια φοβερή συνταγή για τυρόπιτα.
Τι θα χρειαστούμε:
Για το φύλλο (6-8 κομμάτια):
- 650 γρ αλεύρι Ζέας ή όποιο αλεύρι χρησιμοποιείτε
- 10 γρ αλάτι (1 κ.γ) (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 25 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ νερό
Για τη γέμιση:
- 200 γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα κατσικίσιο)
- 200 γρ γραβιέρα (χρησιμοποίησα Νάξου)
- 200 γρ κατσικίσιο τυρί "φέτα"
- 1 αυγό
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 30 γρ νερό ή γάλα
- δυόσμο (προαιρετικά)
Πως τις φτιάχνουμε:
Πρώτα ετοιμάζουμε το φύλλο. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, βαρύ, και σχετικά εύπλαστο ζυμάρι, το οποίο δεν κολλάει. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο αλεύρι, σας προτείνω να προσθέσετε σιγά- σιγά το νερό, επειδή ενδέχεται να χρειαστεί λιγότερο. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο.
Αφήνουμε το ζυμάρι στην άκρη και φτιάχνουμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Αν έχει ζέστη σκεπάζουμε με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ξεκινάμε να ανοίξουμε φύλλο. Πραγματικά είναι πολύ εύκολο, αλήθεια λέω. Για μένα πάντως είναι πολύ πιο δύσκολο να γυρίσω την ομελέτα παρά να ανοίξω φύλλο.
Πλάθουμε το ζυμάρι σε μακρόστενο καρβελάκι και το χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη. Έπειτα πλάθουμε σε στρογγυλό καρβελάκι το κάθε κομμάτι και το ανοίγουμε. Χρησιμοποιούμε ένα μικρό πιάτο ώστε να τα κόψουμε στρογγυλά. Συνεχίζουμε και στα επόμενα.
Βάζουμε από 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση σε κάθε τυρόπιτα και αυτό που μένει το μοιράζουμε.
Βρέχουμε με νεράκι την τυρόπιτα γύρω - γύρω ώστε να κολλήσουν οι άκρες. Διπλώνουμε στα 2 και πατάμε καλά με το δάχτυλο μας.
Τοποθετούμε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω και αλείφουμε με νερό, Ψήνουμε σε αέρα στους 180 για 25-30 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής