Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί αν μπορεί να φτιαχτεί στο σπίτι γάλα αμυγδάλου και η συνταγή είναι απλή, με τρία μόλις υλικά!
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 φλιτζ. αμύγδαλα ωμά
- 1 κ.σ. μέλι
- 4 φλιτζ. νερό
Πως το φτιάχνουμε;
Αφήνουμε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε ένα φλιτζάνι νερό για 8 – 10 ώρες. Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, το μέλι και τα 3 φλιτζάνια νερό, ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα. Χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά και το περνάμε από ένα μεγάλο σουρωτήρι. Αποθηκεύουμε σε γυάλινη κανάτα και διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής