Αυτή είναι η γαλλική εκδοχή για το τοστ και σίγουρα δεν έχει σχέση με όσα ξέραμε.
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- λίγο βούτυρο μαλακωμένο
- 2 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε;
Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Βάζουμε στο κάθε ψωμί από μια φέτα ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες δύο φέτες ψωμιού και ψήνουμε τα τοστ για περίπου 15 λεπτά στους 160οC.
Στο μεταξύ, τηγανίζουμε τα αυγά τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις ψηθούν τα τοστ, τοποθετούμε από πάνω τα τηγανητά αυγά και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής