Μια φίλη μας από την Κρήτη μας έστειλε μια ωραία συνταγή με παραδοσιακά ζυμαρικά και κοτόπουλο
Τι θα χρειαστούμε;
- 2 στήθη φιλέτα από κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
- 250 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 100 γραμμάρια γάλα
- Θυμάρι
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 500 γραμμάρια σκιουφιχτά ή χυλοπίτες κρητικές
Πως το φτιάχνουμε;
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα . Ρίχνουμε το θυμάρι το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε μέχρι να μαγειρευτεί (αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό). Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε μαζί με τη γραβιέρα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα γραβιέρας, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά μας.