Γευστικό ταξίδι στην...παράδοση!
Τι θα χρειαστούμε:
- 6 φλ. Αλεύρι
- ½ φλ.ελαιόλαδο
- ½ φλ.τσικουδιά
- 2 αυγά
- νερό χλιαρό
- 1κ.τ.σ αλάτι
Πως την φτιάχνουμε:
Ρίχνετε το αλεύρι με λίγο αλάτι σε μια λεκάνη,προσθέτετε το λάδι,τα αυγά χτυπημένα και την τσικουδιά.
Ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό και τα ζυμώνετε,ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και σφιχτή.
Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη για 1 ώρα.
Τη χωρίζετε σε μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγετε φύλλα.
Τα κόβετε με ενα ποτήρι σε δίσκους διαμέτρου 8εκ.
Τοποθετείτε σε κάθε φυλλαράκι λίγη γέμιση και τα κλείνετε καλά.
Σημείωση:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη και για φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε σε πίτα.
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο www.petros-syrigos.com