Εντυπωσιακό αποτέλεσμα με λίγα υλικά και μέσα σε λίγα λεπτά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ. ρόκα
- 1 μήλο μέτριο
- 60 ml ξίδι μπαλσάμικο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 20 γρ. μέλι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, κρατώντας τα φυλλαράκια και πετώντας τα κοτσανάκια. Κόβουμε το μήλο σε μικρά καρέ.
Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα βαθύ σκεύος αναμειγνύουμε το μέλι και το βαλσάμικο ξίδι. Ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στη βινεγκρέτ λίγο αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε πιάτο σερβίρουμε πρώτα τα φύλλα ρόκας και στη συνέχεια το μήλο. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το www.mamapeinao.gr για την παραχώρηση της συνταγής