Η Σκύρος είναι ένα νησί που αν το επισκεφθείς μια φορά θα θέλεις να πηγαίνεις κάθε χρόνο! Είναι μόλις μιάμιση ώρα από την Κύμη της Εύβοιας και έχει εξαιρετικές παραλίες και μια Χώρα, πραγματικό στολίδι.
Η βόλτα στη Χώρα της Σκύρου ξεκινάει από την κεντρική πλατεία όπου είναι οι καφετέριες και οι ταβέρνες. Περπατώντας στο λιθόστρωτο σοκάκι δεξιά και αριστερά θα δείτε τις υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες, τα μαγαζάκια με τα αναμνηστικά και τα μπαράκια.
Μέσα στα στενά θα δείτε τα κατάλευκα σπιτάκια με τους εντυπωσιακούς κήπους με τις βουκαμβίλιες, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα μουσεία.
Αξίζει μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά στο Μουσείο Φαλτάιτς, που επέλεξαν να επισκεφθούν και να δουν τα σημαντικά εκθέματα.
Στην κορυφή του λόφου, δεσπόζει το κάστρο και η Μονή του Αγίου Γεωργίου.
Δείτε φωτογραφίες:

Το «Σκυριανό σπίτι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Μουσείο Φαλτάιτς

Στα σοκάκια του νησιού
