Θα τους αφήσετε όλους άφωνους.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο Conchiglie Grandi
- 3 μελιτζάνες μεγάλες
- 1 κρεμμύδι
- 2σκ σκόρδο
- 10 φέτες μπέικον
- 10 φέτες προσούτο
- 200γρ παρμεζάνα
- 200 γρ προβολόνε-μετσοβόνε
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- Σάλτσα ντομάτας
- Βασιλικό
- Αλατι, πιπέρι
Πως τα φτιάχνουμε:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει το πακέτο. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρό καρεδάκι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ,το σκόρδο και τη μελιτζάνα, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο προσούτο και 2 κ.τ.σ σάλτσα ντομάτας . Αναμιγνύουμε τα δύο είδη τυριών μαζί και προσθέτουμε σιγά σιγά στο τηγάνι. Κρατάμε περίπου 2 χούφτες από το μείγμα τυριών στην άκρη, για να το προσθέσουμε στο τέλος (πριν τα βάλουμε στο φούρνο).
Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε για να μπορέσουμε να τα πιάσουμε και με ένα κουτάλι αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με τη φάρσα (γέμιση) που έχουμε φτιάξει στο τηγάνι.
Παίρνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας στη βάση, κατόπιν κάτω στρώνουμε με τη σειρά τα κοχύλια μας. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος τα ζυμαρικά (φροντίζουμε να πάει παντού) για να έχουν υγρασία και να μην στεγνώσουν στον φούρνο.
Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην μας καούν τα ζυμαρικά και ψήνουμε στους 190 για 15 λεπτά στον φούρνο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του https://petros-syrigos.com